Lapsiperheiden teemaviikonloppu Wäinö Aaltosen museossa

28.9.2014

Pyörähdettiin eilen Turussa synttäreillä ja käytiin siinä sivussa tsekkaamassa Wäinö Aaltosen museon lapsiperheille suunnattu teemaviikonloppu (menossa parhaillaan!).

Museoon sai tutustua opastetuilla kierroksilla ja työpajassa. Ne jätimme väliin - emme uskoneet niistä olevan kovinkaan paljon iloa kaksivuotiaalle ja kahdeksankuiselle - ja kiertelimme museossa omin päin. Mukanamme oli myös 7-vuotias, jonka kanssa olikin ihan eri tavalla antoisaa keskustella näkemästään.

Kaarina Kaikkosen Uuden kasvun aika -näyttelyssä pohdittiin erilaisia kasvuun ja luonnon kiertokulkuun liittyviä asioita. Teemoja Kaikkonen on käsitellyt mm. tekstiilitaiteen ja erilaisten luontoaiheisten teosten kautta. Muksu innostui tunnistaessaan teoksista paitoja ja kenkiä.

Taiteilija oli käyttänyt teoksissaan tavallisia, taaperonkin tunnistamia arkipäiväisiä tavaroita. Miesten paitoja, mekkoja ja edesmenneen äitinsä jäämistön tavaroita aina hiuskiinteestä kenkiin.

Museo ja näyttely olivat kooltaan lapsille sopivia. Kaksivuotias taaperokin jaksoi hyvin kiertää (rattaisiin kahlittuna) koko spektaakkelin läpi. Portaita oli paljon, joten yksin rattaiden kanssa olisi hidasta kiertää pelkästään invahissien turvin...

Pojat innostuivat rakennuksen akustiikasta siinä määrin, että inspiroituivat testailemaan sitä iloisin kiljahteluin. Virkaintoinen vartija kävi hyssyttelemässä, mutta koska kyseessä oli nimenomaan lapsille suunnattu teemaviikonloppu, emme lotkauttaneet korvaammekaan... Museossa oli melko väljää - vain joitakuita lapsiperheitä tutustumassa näyttelyyn. Enimmät olivat kansoittaneet kahvilan.

Teemaviikonlopun mainoksessa kehotettiin ottamaan mukaan tarpeettomia omia roskia (esim. tyhjä pillimehutetra), joille kävijä halusi antaa uuden elämän. Roskista oltaisiin sitten askarreltu työpajassa ötököitä ja muita olentoja.

Teemaviikonloppu jatkuu vielä tänään klo 10-15, että vink vink vaan, jos olet just nyt Turussa ja lasten kanssa on tekemisestä on pula. Näyttely kustansi meiltä varttuneemmilta 6e/hlö, alle 16-vuotiailta maksuton.

Vessapaperitaidetta. Lapseni, ethän testaa tätä kotona.
Meitsi.
 
 
Pahoittelut kerrassaan surkeista kuvista. Joku (kröhöm) oli unohtanut kameran muistikortin kotiin. Nyyh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.