Kännykkä korvalla liikenteessä

29.9.2014

Radiossa keskustellaan parhaillaan kännykän käytöstä liikenteessä. Keskustelun pääpaino on autoilijoissa. Tämä oli syytä mainita, sillä myös muut tiellä liikkujat törttöilevät kännykät kourassaan. Kuulin juuri pari päivää sitten radiosta, että jossain Aasian maassa (Kiina?) on erilliset kaistat kännykässä roikkuville jalankulkijoille, nämä kun tuppaavat muuten törmäilemään häiriöksi asti.

En lähde ottamaan kantaa muihin mielipiteisiin, sattui vain korvaan erään miessoittajan näkemys.

Miessoittaja oli sitä mieltä, että kännykän käyttö pitäisi sallia liikenteessä - joillekin. Toiset kun pystyvät keskittymään ajamiseen hyvin kännykkään puhuessaan. Kaikki sen sijaan eivät. Kehaisi sitten itse juuri kääräisseensä sätkänkin ajon aikana puhelimessa puhuessaan ja oikein tutkineensa samalla omaa keskittymiskykyään. Pysyi kuulemma hyvänä.

Se on vaan jännä, kun lähes jokainen meistä taitaa ajatella, että kyllä minä ainakin pystyn keskittymään. Paremmin kuin muut. Niin ihan pienen epäkohdan näen kyllä siinä, että suurin osa ajattelee tässäkin asiassa olevansa keskimääräistä parempia. Ja sitä mietin myös, että kuka sen sitten ratkaisee, kuka pystyy keskittymään? Joku ulkopuolinen taho? Vai jokainen ihan itse? Voipi olla, että ihan aukotonta systeemiä ei pystytä tällä lähestymistavalla luomaan.

Lopuksi miessoittaja kertoi naureskellen saaneensa sakot kännykkään puhumisesta. Poliisi kun oli antanut hänen valita, ottaako sakot turvavyön käyttämättä jättämisestä, vilkun käyttämättä jättämisestä, ajokortitta ajamisesta vai kännykkään puhumisesta. Hän nauroi valinneensa jälkimmäisen, "siitä kun ei ollut vielä koskaan sakkoja saanutkaan".

Olen sanaton.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.