31.8.2014

Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka, nam!

Kasvimaaltamme on tänäkin kesänä tullut hurjasti kesäkurpitsaa. Ja isoja! Yksi suurimmista pyöri päiväkausia keittiön pöydällä pienentyen vähitellen - siitä tehtiin ruokaa ainakin kolmeksi eri kerraksi :D

Yhtä superhyvää ruokaa tuli tehtyä saman tien pari kertaa putkeen. En voi varsinaisesti sanoa itse keksineeni tätä - erilaisten kesäkurpitsa-jauhelihapaistosten ohjeita kun on netti väärällään. Tämä lienee joku yhteenveto kaikista kokeilemistani, ja kyllä varsin onnistunut sellainen. Suosittelen!

Uppoaa  muuten erinomaisesti myös sellaisille, jotka herkästi vieroksuvat kasvisruokia. Edelliseen versioon heitin mukaan myös edellisiltä aterioilta jääneet keitetyt kukkakaalit ja ne sopivat sekaan mainiosti. Miksei myös vaikka peruna, jos ei kaipaa mitään karppiversiota. Halutessaan ruokaa voi myös versioida eri juustoilla tai maustetuilla ruokakermoilla.

KESÄKURPITSA-JAUHELIHAVUOKA

1-2 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
(1 prk salsadippiä tai tomaattimurskaa)
1/4 paketti (tai oman maun mukaan) mustaa Koskenlaskijaa
(2-2,5 dl ruokakermaa)
Juustoraastetta
Valkosipulia
Paprikaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Lisäksi kaapissa oli meetvurstia, josta murustelin laatikkoon kolme siivua,
ja paprikatäytteisiä oliiveja, niitä pilkoin mukaan muutamia.

Pese kesäkurpitsa (ei tarvitse kuoria) ja leikkaa viipaleiksi. Ripota vähän suolaa viipaleille ja jätä "itkettymään" (= ylimääräinen neste poistuu).

Kuullota sipulit ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.

Jos haluat, mausta purkillisella salsadippiä. Mausta oman maun mukaan: suolaa (riippuu meetvurstin, oliivien tms. lisukkeiden määrästä, minkä verran tarvitset), paprikaa, musta- ja valkopippuria... Itse olen valinnut joko tomaattimurskan tai ruokakerman - jos päädyn tomaattimurskaan, lisään sen tässä vaiheessa. Lisää pannulle Koskenlaskija ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

Kuivaa hellästi talouspaperilla ylimääräinen neste kesäkurpitsaviipaleista ja pilko ne kuutioiksi.

Laita vuokaan sekaisin kesäkurpitsapalat ja jauhelihapaistos. Lorauta ruokakerma joukkoon ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 225 asteessa n. 20-30 minuuttia.

... Ja nauti!


 
Ruokakuvat eivät ole meikäläisen juttu, mutta älkää antako ei-niin-hienostuneen kuvan häiritä - tämä todellakin on hyvää! :)

Lähetä kommentti

© AINA LÄHELLÄNI. Made with love by The Dutch Lady Designs.