(Erittäin) arkista ruokailua

19.8.2014

 
Kun rouva piipahtaa iloisenkeltaisissa saappaissa (Jep. Syksy on täällä.) kuokan kanssa omalla kasvimaalla hakemassa perunoita valmistaakseen piltilleen ruokaa, sitä äkkipäätä ajattelisi, että kas, siinäpä kätevä emäntä! Vaan eipäs ole kaikki miltä näyttää. Tosiasiassa Mies ylläpitää kasvimaan. Rouva haki perunoita, koska mielessä on vielä kirkkaana edellisiltainen rakettispagettikatastrofi. Se tosin menee kyllä Miehen piikkiin. Se kun ajatteli, että olisipa hyvä ajatus valmistaa Pojan ruokaan lisukkeeksi kaikkien lasten tykkäämää ja niin nopsasti ja kätevästi valmistuvaa rakettispagettia. Väärin ajateltu. Poika ärsyyntyi spagetin koostumuksesta niin, että nyppi niiden joukosta vain muutaman nakinpalan, jotka sai eroteltua, ja jätti suosiolla koko homman siihen. Kukkakaalia, josta yleensä tykkää, ei myöskään halunnut syödä.

Ai niin, nakkikastikkeen ohjeen katsoin googlesta, että mitäs sanotte - onko vähän säälittävyyden huippu? Paitsi että ehkä kuitenkin se, että ohjeen googlattuani ja sen mukaan toimittuani onnistuin kuitenkin jotenkin sössimään kastikkeen paakkuiseksi. Tilanne kuitenkin pelastui siivilän ja uuden yrityksen jälkeen. Kylmän veden kera. On vissiin aika oleellista kastikkeen suurustamisessa, että vesi on kylmää. Syvästi paheksun, että sitä ei ohjeessa mainittu. Onneksi oli oma kokki kolmonen kotosalla valistamassa.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tälle päivälle on Pojalle valmiina nakkikastike ja kukkakaalia. Enää keitellään vain perunat, joille odotan ja toivon spagettia parempaa vastaanottoa.

Itse pidän leipomisesta ja suhteeni siihen on aika luonteva. Ruuanlaitto sen sijaan ei tunnu ollenkaan ominaiselta puuhalta, ja arkiruuan valmistaminen aiheuttaa joka hiton päivä toisinaan vähän päänvaivaa. Poika on muuten ruvennut hylkimään purkkiruokaa,  mikä on sinänsä hyvä suuntaus. Mielelläni laitan ruuan itse, kunhan vain keksin mitä laittaa. Silloin tiedän, mitä se sisältää, ja onhan se (yleensä) myös paljon maukkaampaa. Ystävillä tuntuu olevan samoja ongelmia, joten jaetaan säännöllisesti vinkkejä toisillemme. Taannoin eräs muistutti esim. pakastesipulikuutioista! Heureka! Tykkään yleensä laittaa kaiken alusta asti itse, mutta varsinkin arki-iltoina jokainen säästetty minuutti tulee tarpeeseen. En ollut edes muistanut näiden olemassaoloa, niin itsestään selvältä sipulin pilkkominen on tuntunut.

Jäin pari iltaa sitten valvomaan ja netissä roikkumaan, kun sattui silmiin erään fb:n lastenvaatekirppiksen keskustelu, jossa jaettiin hyviä arkiruokavinkkejä. Aion kokeilla niistä monia ja laittaa sitten jakoon täällä. Jos on vaikka muita yhtä mielikuvituksettomia ruuanlaittotumpeloita siellä ruudun toisella puolella?

Nyt pesulle ja perunankeittoon, ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.