Pillimehutyypin paras kaveri

13.6.2014

Haluan vinkata hyödykkeestä, jota ollaan lopultakin päästy käyttämään ihan tositilanteessa. Ihan vain siitä ilosta, että jos jostain tykkään, kerron siitä mielelläni myös muille.

Siis, saanko esitellä: Mehujehu. Simppeli, mutta ah, niin nerokas!

Oletko joskus kuullut jonkun lapsiraukan puristaneen pillimehua liian lujaa? Ai? Että nähnyt ihan omin silmin? Niinpä. Meidän Poika on lopultakin oppinut juomaan pillillä. On juonut jo jonkun aikaa, mutta pillimehun antaminen omaan käteen on ollut vähän hasardia hommaa. Eikä puhettakaan, että olisi suostunut juomaan niin, että äiti pitää mehusta kiinni ja hän vain imee pilliä.

Tässä siis ratkaisu! Kova kuori mehutetran ympärille. Kiekura, josta pilli tulee kätevästi läpi ja klipsi josta systeemin voi ripustaa johonkin kiinni. Lisäksi reikä pohjassa, jotta tetran saa myös ulos. Tilattiin nämä parin työkaverin kanssa netistä (täältä), minimitilaus on näköjään edelleen 3 kpl.Enkä muuten lainannut viimeksi kirjastosta kirjoja vain itselleni. Eräällä taannoisella kirjastokäynnillä galaksit räjähtivät, kun minulle selvisi, että siellä on kirjoja myös pienille lapsille! Jostain syystä olin aina olettanut, että kirjoja on vain isommille, mutta siellähän oli kirjoja myös ihan pienille. Paksusivuisia katselukirjoja niin vauvoille, kuin taaperoillekin! (En vieläkään uskalla antaa Pojalle omin päin lueskeltavaksi ohutsivuisia kirjoja. Ainakaan kenenkään muun omaisuutta, siihen kun on sisäänrakennettuna joku poikamainen kaikenhajottamisvietti.)

Meillä ollaan jämähdetty tuohon kuvien katseluun ja uusien sanojen opetteluun. Vielä ei riitä pitkäjänteisyyttä mihinkään pidempään tarinankerrontaan, tai pitäisi ainakin jaksaa ja osata elävöittää tarinaa siinä määrin, että pitäisi olla teatterikorkeasta maisterin paperit. Lisäksi kynnys ainakin uusien kirjojen ostamiseen on itselläni melko korkea, sillä parhaat kirjat on havaittu parhaiksi vasta pitkän käyttöajan perusteella.Koska kuvien lisäksi äänestä saa aina Pojan silmissä (vai korvissa?) lisäpisteitä, samoin muumeista, löin taannoin kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja sijoitin Muumien soivaan kirjaan. Tästä on tykätty ja paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.