Pulla päivässä pitää mielen iloisena ja kurvit kunnossa

16.5.2014

Niin ne väittää. Itse en pullasta tykkää. Tänään uhrasin siis päikkäriajan epäitsekkäästi ja leivoin perjantain kunniaksi pullaa. Muille. Sanomattakin on selvää, että homma ei taaskaan mennyt tyylikkäimmällä mahdollisella tavalla. Kaikki valmistuksessa meni vähän sinne päin.

Ei ollut leivinpaperia, paistoin paljaalla pellillä. Koska ei voinut käyttää maitoa (hyvin onnistuu pullat onneksi kauramaidollakin!), eikä siten myöskään voita, unohdin rasvan kokonaan. Olin jo ehtinyt jättää taikinan nousemaan, mutta tungin sitten kuitenkin vielä jälkikäteen mukaan rypsiöljyä. Raesokeri oli loppu, korvasin luomuruokosokerilla. Lisäksi unohdin - tietysti -  pullat uuniin vähän liian pitkäksi aikaa.

Sen verran maistoin, että pullaltahan se suunnilleen maistui. Olisihan niitä voinut vaikka kermavaahdolla tuunata, mutta näillä mennään. Mies kehui, mutta eihän se tietysti älyllisenä olentona oikein muutakaan voi. Ainakaan jos mielii kohtalaisen miellyttävässä ilmapiirissä perjantai-iltansa viettää.

Kivaa viikonloppua! :)


2 kommenttia:

  1. Voi, miten ihanasti kirjoitat! Minulle ei ole luotu luovuutta keittiöön, ja kerran elämässäni olen pullaa leiponut ja voih! tuo sinun leipomisesi kuullosti aivan kuin itse olisin ollut keittiössä asialla. :) Kylläpä sait minut hymyilemään!

    Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kommentista :) Onneksi ei haittaa vaikka välillä vähän tulee toheloitua, aina joskus sitä sitten onnistuukin!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.