"Luku"vinkki taaperolle

26.5.2014

Tässäpä kirjavinkki taaperon vanhemmille, tai vaikkapa lahjavinkki, jos mietit hyvää lahjaa suunnilleen yksivuotiaalle piltille.
 
Piti kyllä kirjoittaa ihan muusta, mutta tulipa tämmöinen mieleen, kun sattui silmään Pojan vessalukeminen. Ajattelin esitellä suosituimmat kuvakirjamme. Näitä on luettu PALJON. Hommasin kirjat joskus Pojan yksivuotispäivän tienoilla (Muumikirjan jo paljon aiemmin) eikä viehätys ole vielä haihtunut, ikää nyt 1v 9kk. Poika tuli muuten eilen iltapuuron jälkeen (joo, aloitin tämän jo eilen, mutta väsymys ja sohva veivät voiton) vilkaisemaan mitä teen koneella, ja hihkui saman tien nämä kuvat nähdessään: "Vauva! Murrr! Hi-hi-hi! (= apina) Kiikkaa! Piipii! (= lintu)".
 
100 hauskaa sanaa -kirja sattui silmään muistaakseni Prismassa. Tämä on luukkukirja (kuten tarkkaavaisimmat ehkä päättelivät ilman, että erikseen mainitsin). Luukkukirjat ovat olleet meillä aina tosi pop.


Minun maailmani -kirjasta vinkkasi ystävä, kun kaipailin kirjaa jossa olisi ihan tavallisia, jokapäiväisiä juttuja. Tilasin sen Vaukirjasta (maksaa nyt näköjään vain 11,18e). Myös sen tilasin viime syksynä, kun ajattelin, että puhumaan oppiminen on ihan just ajankohtaista... Justiinsa joo. Ei ollut vielä silloin, mutta nytpäs on! Puheessa ja sanavarastossa on tapahtunut ihan viikon, kahden aikana hurja kehitys! Ihanaa ♥ Tosin useat sanat muodostuvat toistamalla viimeinen tavu. Ote Poika-suomi -sanakirjasta: ruoka = kakka, roska = kakka, kakka = kakka. Arvaile siinä sitten.

Merkittävä virstanpylväs saavutettiin pari päivää sitten, kun Poika sanoi ekan kerran pikkuveljeä (ja siitä lähtien kaikkia muitakin vauvoja) vauvaksi. Tähän saakka vauvat ovat olleet "hei hei", siitä lähtien kun pikkuveli syntyi. Liekö jotain freudilaista siinäkin... :D

Tämä Minun maailmani on muuten Pojan pottatreenilukemisena. Jaksaa istuskella vähän pidempiäkin aikoja kun tätä katsellaan. Ainakin jos sopivalla tuulella sattuu olemaan.


Muumien kurkistusleikki -kirjan ostin muistaakseni Kirjatorilta. Sitä on katseltu  niin paljon, että lähes jokainen sivu on pitänyt teipata takaisin kiinni. Poika alkoi tykätä tästä jo tosi pienenä ja joka kerta se vain jännitti yhtä lailla, kuka sieltä luukun alta paljastuukaan.


Tämä ei ikävä kyllä ollut maksettu mainos.

Koska ruokailussa on aina silloin tällöin ihan helvetinmoisia ongelmia haasteita, ollaan turvauduttu vähän väliä toisinaan kirjoihin tai lehtiin. Joskus ollaan katseltu samalla esim. mainoksia. Hullujen päivien kuvasto oli muuten kiva! Näytä äitille missä lamppu... missä laukku...  missä sohva... missä kengät... missä koru. Koska en halunnut sotkea kirjoja ruokaan, ja suurin osa mainoslehtisistä on tosi tylsiä, eikä äitikään keksi niistä loputtomiin juttua (Öööö, no tässä on nyt joku työkalu), keksin ostaa Miina ja Manu -sarjiksia. 3,90e/kpl. Niissä on tosi paljon yksityiskohtia katseltavaksi. Kun ovat tarpeeksi sotkuisia, voi heivata suht surutta roskiin. Lisäksi Jurottaja -bussi/junakirja on ollut kiva, ja poika on oppinut siitä kaikkia tosi hyödyllisiä juttuja, kuten vaikkapa puhelinkopin. (Ehkä pikkuisen abstrakti asia, mutta hienosti osaa yhdistää kuvan ja sanan!)Kun nyt pääsin vinkkien antamisen makuun, tässä vielä niksi-Pirkka -osio: nypynpoisto vaatteista.

Otin eilen käyttöön hellemekon viime kesältä ja huomasin kainaloiden nyppyyntyneen kovin. Mikä avuksi? Miehen partahöylä! Soveltuu loistavasti nyppyjen poistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.