Katkarapuwokkia ja kuskusia

9.4.2014

Pitää vähän vielä palata tuohon mummoaiheeseen. Heidin ihana kommentti sai ajattelemaan lämmöllä mummini ruualla rakastamista. Oma kainuulaistunut savolaismummini oli ikionnellinen, kun jälkikasvu istui pöydässä nauttimassa hänen ruuastaan. Ja jos on tuo ruualla rakastaminen mummojen juttu, niin niin se taitaa olla äitienkin. Ja ainakin meidän huushollissa myös isien. Rentoutuminen, juhliminen ja muuten vaan yhdessä ajan viettäminen tarkoittavat lähes poikkeuksetta myös hyvää ruokaa. Välillä pidemmän kaavan mukaan, välillä taas arjessa kiire vie voiton eikä ole aikaa kovin kummoiseen hifistelyyn. Lukisin muuten maailman  kauneimpien sanojen joukkoon myös muksun suusta maiskuttelun lomassa kuuluvan: "Namnam!".

Jostain syystä en ole koskaan itse laittanut ruuaksi kuskusia. Kävin Vauvan kanssa viime viikolla moikkaamassa samoihin aikoihin syntynyttä vauvaa äiteineen. Pääsin valmiiseen pöytään (mikä on aina juhlahetki, kiitos!) ja sain nauttia ihanan lounaan: lohta ja vihanneskuskusia. En tiedä, miksi en koskaan ole tullut ostaneeksi sitä kotiin, mutta sehän on ihan loistoruoka! Vain veden kiehautus, 6 minuutiksi hautumaan ja voilà, valmista tuli!

Kokeiltiin tätä viikonloppuna ja kylläpä tuli hyvää. Helposti ja nopeasti!

Mies kokkasi. Paistoi pannulla öljyssä wokkivihanneksia (pakastimesta Findus Thai Wok -kasvissekoitus), lisäksi sipulia. Voissa paistettu olisi vielä parempaa, mutta haluttiin ruuan sopivan myös maitoallergiselle Pojalle. Samoin tuoreet kasvikset olisivat tietysti parempia, mutta hyvää tuli näinkin. Paistoi nopeasti kuumalla pannulla pari pussillista katkarapuja ja valkosipulia. Yhdisti nämä. Keitti veden ja valmisti kuskusin. Sitten kaikki sekaisin. Mausteeksi Pojalle vähän mustapippurirouhetta, isälle ja äidille lisäksi soijakastiketta ja tabascoa. Oli ihan julmetun hyvää, suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Samat sanat - meillä vierailut mamman luona olivat aina aika pitkälle syömisen ympärille keskittyneitä. Juuri tuo Gogreenin täysjyväcouscous on ollut yksi suosikkini jo pidempään, tosin Poitsun kanssa se ei oikein toimi, kun sotkee niin paljon! Tuo katkarapuresepti vaikuttaa namilta, pitää kokeilla. Hulluilta päiviltä jäi mukaan parsakaalta ja papuja (vai onko ne herneenpalon näköiset papuja?!), ne sopisivat varmasti hyvin siihen!

    VastaaPoista
  2. No niinpä, ja unohdin kirjoittaa postaukseen vaikka oli tarkoitus, että siitä huomasin hänen tulleen vanhaksi, kun onnistuin lähtemään sieltä samalla vyötärönympärysmitalla kuin minkä kanssa olin mennyt. Ja kun hän antoi minun laittaa meille ruokaa.

    Varmaan "pavut" (on ne varmaan niitä, no, rehut kuin rehut :D) sopis tuohon hyvin!
    Ja kuskus oli sentään vähän parempaa Pojan syötäväksi kuin riisi (sitä en jaksa tarjota koskaan, kun sitä on sitten ihan joka paikassa ja mahassa ei yhtään...), mutta sotkuista oli kyllä, kuten aiemman postauksen (http://ainalahellani.blogspot.fi/2014/04/ihmistaimia-kasvattamassa.html) kuva osoittaa. Tuntuu, että nämä päivät on yhtä ruokajälkien siivoamista........

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.