Rasvailua, rasvailua, rasvailua... Niin ja vähän rasvailua.

28.3.2014

Nuhainen perjantaimoikka täältä! Pojan lisäksi niiskutetaan minä ja Vauva. Onneksi meillä vain pienet nuhanpoikaset.

Mies lähti poikien kanssa leikkipuistoon ja kauppaan kun hermostuin ja komensin annoin lempeästi ymmärtää, että tekisi ihan hyvää saada makoilla rauhassa pieni hetki. Ajatella rauhassa ajatus loppuun, jos sellainen nyt päähän sattuisi putkahtamaan. Tai olla rauhassa ajattelematta yhtään mitään. En muista milloin olisin viimeksi ollut hetken ihan yksikseni. Kävin hetken pihakeinussa istumassa ja ihastelemassa ilta-aurinkoa, minkä jälkeen heittäydyin sohvalle... Ja mikäs sen mukavampi tapa tässä makoillessa rentoutua, kuin jaaritella blogiin ;)

Kävimme maanantaina Vauvan kanssa siellä lääkärissä kuivaa ihoa näyttämässä. Hänen ihonsahan oli alkuun ihan hyvässä kunnossa (kasvot ovat kyllä aina olleet kuivat), mutta rupesi jossain vaiheessa kuivumaan ja on mennyt vähitellen vain pahempaan suuntaan. Tuntuu, että ollaan kokeiltu siihen jo kaikkia mahdollisia rasvoja, niitä kun meiltä löytyy. Esikoisenkin iho on ollut kuiva, joten rasvoja on kertynyt laidasta laitaan. Olen pelännyt, että Vauvallakin on maitoallergia, nuo iho-oireet kun ovat suolisto-oireiden lisäksi maitoallergikoilla tavallisia. Esikoisella, jolla maitoallergia vastikään todettiin, oli kuivan ihon lisäksi vatsavaivoja. Sen sijaan Vauvalla ei tunnu olevan mitään muita oireita. Iho meni kuitenkin siinä määrin kuivaksi, että päätin viedä pikkuisen näytille. Lääkärikin totesi ihon olevan kovin kuiva, samoin karstaa on päässä hurjan paljon. Koska Vauva on kuitenkin muuten täysin tyytyväinen, eikä vatsan kanssa ole mitään ongelmia, kokeilemme hoitaa pari viikkoa rasvailemalla. Jos tilanne ei muutu tai jopa pahenee, tutkitaan allergian mahdollisuus.

Mitä ohjeita lääkäri sitten antoi? No, ensinnäkin rasvapesut, eli saippuan (ei kyllä sellaista olla käytettykään, vaan tähän asti sen sijaan Ceralan-rasvaa tai öljyä) sijasta pestään Aqualan L:llä. Joka ilta siis suihku/nopea kylpy ja pesu sillä. Pää (karsta-alueet) öljytään Ceridal-öljyllä ja liotellaan sitten pesun ohessa veden kanssa. Pesun jälkeen taputellaan kuivaksi ja rasvataan pyyhekuiva pallero Lipolan-voiteella. Kuulemma "lumiukkorasvaus" eli niin paljon rasvaa, että koko muksu on ihan valkoinen. Lisäksi on tärkeää laittaa rasva pyyhekuivaan ihoon, eli ei saa ehtiä kuivua rutikuivaksi välillä. Sitten annetaan tenavan pötkötellä jonkun aikaa niin, että rasva saa rauhassa imeytyä. Jos vielä on tarvetta, rasvataan lisää.


Näillä aseilla taisteluun!

Eilen rasvailin Vauvan ihon perusteellisesti juuri lääkärin ohjeiden mukaan. (Aiemmin ei ole ollut tilaisuutta, kun ollessani yksin lasten kanssa meni Pojan iltatouhuissa aina niin myöhään, että Vauva ehti nukahtaa enkä raaskinut herätellä. Rasvaisena pötköttely siis jäi.) Ja simsalabim! Tänä aamuna herättyämme iho oli ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen melko ok! Vain kasvojen iho oli edelleen kuiva, mutta huomattavasti parempi jo sekin. Ihanaa! :) Pitää tehdä samat rasvaussetit joka ilta, jospa tässä selvittäisiin pelkästään sillä.
Noita oikeanpuoleisia rasvoja ollaan myös kaiken muun ohessa kokeiltu. Vasemmanpuoleinen oli hajusteeton ja parabeeniton kauranversouutetta sisältävä balsamivoide. Soveltuu kuivalle ja atooppiselle iholle. Apteekkari suositteli meille tätä, mutta se ei kyllä yksinään parantanut vaivaa. Sen sijaan voin kyllä muutoin suositella sitä kuivalle iholle. Ja olen muuten käyttänyt sitä kuiviin käsiini, ne kun ovat välillä jatkuvasta pesemisestä kuivat kuin korput. Toimii ainakin siihen ;) Oikeanpuoleinen aine on karstan poistoon. Levitetään päähän ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia, sitten pestään miedolla shampoolla pois. Tämäkin paransi tilannetta vähän, mutta sain itse asiassa parhaan tuloksen tähän asti, kun laitoin eilen sitä Ceridal-öljyä, ja pesin Vauvaa kylvettäessäni päänkin Aqualan L:llä.
Mies! Tällaisen setin kanssa on aina suotavaa kotiutua reissusta. Omani ainakin oli kovin lämpimästi tervetullut. Olisi kyllä ollut ilmankin, mutta ei kerrota hänelle ;) Frappucino ja Cliniquen All about eyes -voide. Tuo voide on ainoa, joka tuntuu itselläni yhtään tehoavan silmäpusseihin. Mustiin silmänalusiin en kuitenkaan ole huomannut sillä(kään) olevan minkäänlaista vaikutusta, eli viime aikojen unimäärillä kyllä valokynä viuhuu...!
Pojat saivat tuliaisiksi Irish rugby -pallon ja pehmoisen lampaan. Poika onkin istuskellut sohvalla onnellisena lammas sylissään muistaen aina välillä todeta lampaan sanovan "mää" :)

3 kommenttia:

 1. Jännä miten nuo rasvaamisohjeet poikkeavat ilmeisesti lääkäristä (tietty potilaan oireista) riippuen. Meille lääkäri neuvoi rasvaamaan oikein ponnekkaasti painamalla, pitkin vedoin ja sitten vaatteet/pyjama päälle, ettei rasva pääse haihtumaan iholta. Mehän myös saatiin näillä ohjeilla iho tosi hyvään kuntoon. Nyt taas on Poitsun iho mennyt taas kuivemmaksi, tosi kuivia laikkuja siellä täällä.
  Kivat tuliaiset! Käytiin myös keskustan Starbucksissa viime viikolla. Macchiato-nautintoa häiritsi vain ihan pikkuisen Poitsun kiipeily ja karkaaminen viereiseen Akateemiseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tuntuu ohjeet vaihtelevan! Meidänki tutuille on taidettu kaikille antaa ihan eri ohjeet... mut pääasia varmaan on muistaa ylipäätään tunnollisesti rasvailla. Toivotaan, että tuosta setistä on apua, ainakin nyt kahden päivän perusteella siltä näyttäis, jee :)
   Iik näiden elohopeiden kanssa... :D Meillä on toiminut se, että Poikaa ei päästetä hetkeksikään vapaaksi ennen kuin voi päästää ihan pidemmäksi aikaa juoksentelemaan (harhautetaan kärryissä tai syöttötuolissa rusinoilla, maissinaksuilla ja ultimate herkulla, viinirypäleillä...). Sillä tavalla onnistutaan yllättävän pitkiä aikoja viettämään ihmisten ilmoilla... Saa nähdä kauanko tämä toimii ;)

   Poista
 2. Meilläkin hetken toimii toi ruoalla lahjominen, mutta kun Poitsu voi saada itkupotkuraivarit rattaissa olemisesta ihan jo liikenteessäkin ollessa! Esim. kauppakeskuksissa pyöriminen (mitä se täällä pk-seudulla useimmiten on) on nykyään ihan horroria. Ainoa tapa on se, et suosiolla annat pojan juosta ympäriinsä = omat shoppailut saa suosiolla unohtaa! Toisaalta ehkä parempi niin ;).

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.