Pähkinä tarkoittaa pähkinää

31.3.2014

Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta. Tiedätte kyllä. Eri kieltä toisinaan puhutaan. Toisinaan arjessa sattuu pienimuotoisia communication breakdowneja. Nythän kävi niin, että Mies ei enää taannoisen perusteella halua ostaa mulle Parrots -snacksejä. (Ei kyllä varmaan mitään muitakaan snacksejä. Eikä sen puoleen mitään muutakaan suuhunpantavaa.) Mies meni Vauvan kanssa ruokakauppaan. Minä halusin olla cool superäiti ja keksin mennä siksi aikaa Pojan kanssa leikkipuistoon, vaikka Mies suhtautuikin ajatukseen aavistuksen epäileväisesti. Sattui nimittäin olemaan juuri se taannoinen takatalvipäivä.

Sanoin, että haluan sellaisia suklaapähkinöitä. Mies sitten soitteli kaupasta tarkentavan informaation perään. Kerroin, että mielessä on sellaiset pähkinät, joissa on suklaata. Ja esim. niitä myslipalleroita. Mies kyseli, että saako olla rusinoita. Totesin, että ei, kun ei niistä ole järkeä maksaa kun niitä on kotonakin iso rasiallinen. Että vain niitä suklaapähkinöitä. Niin ja saa olla myös jugurttijuttuja.

Mies tuli kaupasta ja kurkistin pussiin. Ihmettelin, kun ei ollut mitään muuta kuin kaikkia erilaisia pähkinöitä. Olisittepa nähneet hänen ilmeensä, kun ihmettelin, että eikö ole esimerkiksi mitään suklaarusinoita... eikä suklaabanaaneja? Jugurttirusinoita tai jugurttiananaksia...? Mies sanoi minun tilanneen pelkkiä pähkinöitä ja kieltäneen ostamasta rusinoita. Sanoin, että kyllä nyt suklaarusinoita olisi saanut olla, mutta ei pelkkiä tavallisia rusinoita (ihmettelinkin että miksi hän sellaisia olisi ajatellut ostaa). Lopputulos: asioin Miehen pussilla. Oli nimittäin jostain syystä päätynyt ottamaan meille snacksit omiin pusseihin.

Heidän kaupassa ollessaan me pidettiin Pojan kanssa hauskaa leikkipuistossa. Satoi räntää, eikä Poika halunnut mennä mihinkään vehkeeseen (tai no suostui pari kertaa laskemaan liukumäestä kun nostin puoliväkisin). Pärähti itkemään kun laitoin keinuun. Että semmoinen oli se reissu.

Edit. Muutin otsikon. Koska se kuulosti paremmalta ja koska keksin kaiken aina vasta jälkeenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.