Vaunukaupoilla

4.1.2014

Tai tarkemmin ottaen käytiin tänään ostamassa uudet matkarattaat. Hei onneksi ei ihan viime tippaan jätetty..! ;) Koska Poika on vasta 1v 4kk ja ainakin vielä jonkun aikaa istunee rattaissa paljonkin, tarvitsemme tuplarattaat. Poika kyllä kävelee, mutta ei tosiaankaan toivottuun suuntaan, eli tulisi aika mielenkiintoisia kauppareissuja, jos hän olisi ihan vain kävelypelillä mukana... Testattu on! Lisäksi taitaa olla vielä pitkän aikaa liian pieni kulkemaan ainoastaan sellaisella seisomalaudalla. Tänäänkin nukahti Ikean-reissulla rattaisiin.

Kyllä nyt on sitten kätevää lähteä kahden pienokaisen kanssa liikenteeseen, hih :D Olen ollut tyytyväinen aiempiin vaunuhankintoihimme, ja uskon, että olemme tyytyväisiä myös näihin uusiin. Pidämme myös vanhat rattaat toistaiseksi, jos tulee liikuttua välillä vain yhden muksun kanssa.

Rattaat ja vaunut olemme hankkineet sitä ajatellen, että meiltä ei pääse mihinkään ilman autoa. Siispä mukaan otettavien rattaiden, joita parhaimmillaan kasataan ja avataan monta monituista kertaa päivässä, pitää olla kevyet ja helposti käsiteltävät. Lisäksi niihin tulee saada helposti kiinnitettyä auton turvakaukalo. Kaukalon tulee myös olla helposti asetettavissa autoon, sitä varten meillä on autossa telakka. Olemme pärjänneet vain yhdellä telakalla, sitä on ollut helppo siirtää autosta toiseen. Toisessa autossa onnistuisi tarvittaessa myös pelkkä turvavyökiinnitys, mutta se ei ole kovin kätevää ahkerassa käytössä.


Meillä on entuudestaan ylläoleva Britaxin Baby Safe Plus SHR II -turvakaukalo (tuolloin 2012 myynnissä ollut väri Sophie, eli musta-beige) ja nämä Britaxin B-Mobile -matkarattaat. Nyt päädyimme näihin Britaxin B-Agile Double -tuplarattaisiin, joihin tuo meiltä jo löytyvä kaukalo sopii. (Tuntuu muuten ihan hassulta, että esikoinen siirtyi ihan vasta kaukalosta turvaistuimeen, ja nyt jo saadaan kaukaloon uusi matkalainen... niisk!) Halusin sellaiset rattaat, joissa lapset ovat vierekkäin, joten siinäkin mielessä nuo olivat meille sopivan oloiset.

Tässä uudet tulokkaat:

(Kuva lainattu Lastenturvan sivulta, josta rattaat ostimme.)
 
Ihan käteviltä kyllä vaikuttivat, kun myyjä niitä liikkeessä meille vilautti (tiesimme haluavamme juuri nuo kyseiset rattaat, joten kovin tarkkaa esittelyä emme kaivanneet), mutta niinhän toisaalta kaikki näyttää aina myyjän esittelemänä hurjan kätevältä...
 
Noiden matkarattaiden lisäksi ostin esikoiselle aikoinaan käytetyt, pari vuotta vanhat, tukevat Emmaljungan vaunut koiranulkoilutusta ja maantielenkkejä varten, kun pitää päästä reippailemaan myös Suomen ah, niin ihanissa loskakeleissä. Niitä emme onneksi ole joutuneet kuskaamaan autolla paria kertaa enempää. Lenkeillä ovat kyllä asiansa ajaneet, hyvä oli sekin ostos.
 
Tämän ostospäivän kruunasi myös pyörähdys Ikeassa, mikäs sen hilpeämpi tapa viettää lauantaipäivää, kimpassa puolen muun Suomen kanssa. Menimme ostamaan uudelle tulokkaalle pinnasänkyä (Poika kun vielä uinailee omassaan), senkin asian muuten olisi ehkä voinut hoitaa jo vähän aiemmin kuin kaksi päivää ennen laskettua aikaa... Kaiken lisäksi perille päästyämme Mies sai sattumalta puhelun, josta ilmeni, että saammekin pinnasängyn ihan lähipiiristä... Ei ollut turha reissu kuitenkaan: ostettiin sentään pari lamppua. Lisäksi minä ja Poika nautimme elämämme ensimmäiset Ikea-lihapullat (pakko oli paikata tämmöinen yleissivistykseen päässyt aukko...). Pojan mielipide pullista: MAM! (= NAM) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.