23.12.2013

Pähkinä-suklaafudge, eli jos siihen tulee suklaata...

... pähkinöitä, sokeria ja voita, kovin pahasti ei voi mennä metsään!

Anna-lehdessä oli taannoin (47/2013) kiinnostavan oloisia suklaisten herkkujen ohjeita (jo pelkkä sana suklaa kyllä riitti herättämään mielenkiinnon...). Halusin kokeilla pariakin juttua, ensimmäiseksi valitsin pähkinä-suklaafudgen. Ohje oli mukavan simppeli, eikä tekemiseen tuhrautunut aikaakaan tuntia kauempaa. Valmistuksessa oli yhtä soittoa kiinni puolisen tuntia, eli tuon fudgen sekoittelun ajan. Tämä ainakin siinä tapauksessa, että omaat yhtä heikon keskittymiskyvyn kuin tämä leipuri... eli kovin monia asioita ei voi haalia samanaikaisesti suoritettavaksi. Vinkiksi siis, että sille ajalle kannattaa hommata lapsenvahti, jos taloudessanne pyörii joku puoliksikaan yhtä touhukas kuin meidän Poika. Itse jouduin hyppäämään taaperon perään vähän väliä siitäkin huolimatta, että meitä oli kaksi silmäparia vahtimassa. Onnistui, kun piti lieden matalalla lämmöllä.



Fudge onnistui niin kuin pitikin! Meille on povattu suurehkoa vauvaa, joten yritän (parhaan tahtoni mukaan) vältellä sokeria. Itse maistoin tätä suullisen verran. Makeaa se oli, ja oikein herkullista. (Eipä tosin taida ihan puun takaa tulla tieto, että makealtahan se maistuu noilla valmistusaineilla...) Ainoa koemaistajani toistaiseksi (Mies) kehui myös. Aikomuksenani oli pussittaa tuotokset nätisti sellofaaniin ja antaa eteenpäin, mutta sellofaani pääsi yllättäen loppumaan. Paketointiin pitää siis keksiä joku muu ratkaisu.

Lähetä kommentti

© AINA LÄHELLÄNI. Made with love by The Dutch Lady Designs.