Ensimmäinen postaus

15.12.2013

Olen halunnut aloittaa blogin jo pitkään. Pari viikkoa sitten alkaneen uuden äitiysloman kunniaksi tartuin viimein tuumasta toimeen. Motiivina sekä saada asioita itselle muistiin, ja toisaalta ihan vain se, että tykkään kirjoittamisesta. Olen 35-vuotias nainen, äiti ja vaimo. Bannerin kuvatekstillä ”Jos tämä on unta, älä herätä” on oma merkityksensä: tällä hetkellä elämä on niin mallillaan, että enimmän osan ajasta tuntuu, että kenties tämä kaikki onkin vain hyvää unta. Enkä tosiaan halua herätä :)

Olen aiemmin pitänyt anonyymisti suppeamman aihealueen blogia, nyt haluan kirjoitella ihan omana itsenäni. Tästä syystä olen pyöritellyt blogiasiaa mielessäni kauan, miettien sitä millaiseksi aihepiirin rajaisin. Luulen juttujeni pysyvän melko kevyinä, ei mitään liian vakavaa asiaa. (Jutut pysynevät ainakin toistaiseksi kevyinä ihan luontevasti keskittymiskykyni ollessa tässä vaiheessa raskautta kolmevuotiaan tasolla, jos edes sillä...) Aikomuksena siis kirjoittaa lähinnä omaksi ilokseni arkisista asioista: perhe-elämästä ja lapsista, kosmetiikasta ja naisellisesta hömpästä – siitä mikä mieleen juolahtaa ja eteen sattuu tulemaan. Olen innokas kosmetiikan käyttäjä (turhamainenkin, saattaisi joku sanoa) ja heräteostaja, mistä kiusallisena todisteena kotona valtavat purnukkavuoret...
Inspiraation yllättäessä leivon ja puuhastelen kotosalla, tosin niiltä osin saamattomuus vaivaa luvattoman usein. (Itse asiassa saamattomuus ja jahkailu vaivaavat elämässä ihan noin ylipäätään ajoittain siinä määrin, että Mies huumoriveikkona ehdotti tämän bloginikin nimeksi ”Mietitään”...!) Terveellinen elämä toki kiinnostaa myös – parin raskauden jälkeen on taas kohta saatava kunto ja olo entisenlaiseksi. Myös reissuista kirjoitan, kun niitä taas joskus tulee. Tähän saakka olen matkustellut kohtuullisen paljon, sekä työn puolesta, että muuten, mutta esikoisen syntymän jälkeen on ollut hiljaisempaa, vain yksi Italian reissu viime kesänä. Itse luen blogeja laidasta laitaan: erilaisia muoti-, kauneus-, lifestyle-, perhe- ja sisustusblogeja nyt ainakin. Luen blogeja naistenlehtien tapaan, selaillen ja jääden lukemaan kun jotain kiinnostavaa sattuu kohdalle. Olen itse hivenen myöhäisherännäinen blogimaailman suhteen, löysin blogit kunnolla oikeastaan vasta viime talvena.

Tällä hetkellä omat ajatukset täyttävät enimmäkseen lapset: perheeseemme odotetaan lisäystä vuodenvaihteessa, tänään tulee täyteen 37. raskausviikko. Pienokaista odottaa saapuvaksi 1v 3kk -ikäinen isoveli. Maailman ihanin ja rakkain Poika, eloisa ja touhukas nuoriherra. Tällä kertaa emme halunneet tietää uuden tulokkaan sukupuolta, joten jännityksellä nyt odottelemme, saadaanko meille toinen prinssi, vai kenties pieni prinsessa. Perheeseemme kuuluvat minun, Miehen ja Pojan lisäksi myös iäkäs koirarouva (Koira), ja keski-ikäinen kissaherra (Kissa). Ei siis käy aika pitkäksi, varsinkin kun yhtälöön lisää vielä omakotitalon ja suuren pihan.
Tarkoitukseni oli aloittaa blogi jo kuluneella viikolla, mutta hanke on ollut hieman vastatuulessa. Olen kärsinyt tässä raskaudessa melkoisista lonkkakivuista, ja muutama päivä sitten ne vain pahenivat, kun horjahdin pahasti jäisellä pihallamme nostaessani Poikaa pois turvaistuimesta. Tämä aiheutti jonkun asteista liikuntakyvyttömyyttä (mikä sinänsä oli omiaan läppärin ja blogin kanssa sohvan pohjalla tuhertamiseen), mutta myös pari pyrähdystä sairaalassa. Viikon kruunasi perjantainen sähkökatko. Aamulla herättyäni löysin Miehen keittiöstä kynttilänvalossa, ja hetken jo oikeasti luulin hänen vain fiilistelevän näin joulun alla... totuus paljastui toisenlaiseksi, olimme vajaan vuorokauden ilman sähköä ja vettä. Onneksi ei kuitenkaan sen pidempään!

Tästä tämä nyt lähtee.
Toivottavasti matkasta tulee pitkä, tervetuloa mukaan!

PS. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta viikko piti sisällään myös paljon hyvää: Leivoin torttuja (NAM!), sain joka päivä nauttia aamiaiseksi jugurttia, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä (NAM!), ja mikä parasta, postilaatikkoon tupsahtivat työllä ja tuskalla metsästetyt ROBBIE WILLIAMS -LIPUT!!!

Siis viikko oli loppujen lopuksi oikein loistava :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Paljon onnea uudelle blogille! Ja ihana juttu kun sain liput Robbien keikalle! Mekin yritämme vielä saada sinne liput. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja täällä on peukut pystyssä, toivottavasti liput järjestyy!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.